SEKTÖR, 12 MİLYAR DOLARLA İHRACAT REKORU GERÇEKLEŞTİRDİ

SEKTÖR, 12 MİLYAR DOLARLA İHRACAT REKORU GERÇEKLEŞTİRDİ

Hububat bakliyat yağlı tohumlar ve mamulleri sektörü 2022 yılında 25 milyar dolar gıda ürünleri ihracatına imza atarken, gıda ihracatının zirvesinde 11,4 milyar dolarlık dış satım oldu.

Hububat bakliyat yağlı tohumlar ve mamulleri sektörü 2022 yılında 25 milyar dolar gıda ürünleri ihracatına imza atarken, gıda ihracatının zirvesinde 11,4 milyar dolarlık dış satım oldu. Sektör, Türkiye’nin gıda ihracatının yüzde 46’sını da tek başına gerçekleştirdi.

UZAK ÜLKELERE İHRACATA KATKI SAĞLAYACAK

27-30 Nisan tarihleri arasında ATO Congresium Ankara’da düzenlenecek olan 5. Uluslararası Ekmek, Pasta Makineleri, Dondurma, Çikolata ve Teknolojileri Fuarı BAKERY PLUS, uzak ülkelere ihracatı artırmaya yönelik önemli bir fuar olma özelliği taşıyacak.

FUAR,10 MİLYAR DOLARLIK SEKTÖR HACMİNE SAHİP

10 bin metrekarelik alanda, 20 binin üzerinde ziyaretçiyi ağırlayacak fuarda sektördeki son teknolojiye sahip ürünler sergilenecek.10 milyar dolarlık bir hacme sahip sektöre katkı sunacak olan BAKERY PLUS’a 50’den fazla ülkeden de ziyaretçi bekleniyor.

FUARDA BİNLERCE YATIRIMCI AĞIRLANACAK

4 yıl aradan sonra başkentte düzenlenecek BAKERY PLUS, bu yıl alanında 100’ün üzerinde katılımcı firma ve 200’e yakın marka ile Balkanlar ve Ortadoğu başta olmak üzere, hedef pazarlardan satın almacılara ulaşmak için önemli fırsatlar sunacak.

 

Sektöre ilişkin son gelişmeler ve uluslararası fuar hakkında sizi Messe Stuttgart Ares Fuarcılık Genel Müdürü Ufuk Altıntop ile bir araya getirmeyi çok isteriz.