DOĞUP BÜYÜDÜĞÜ KONAKTA 3 YAŞINDAKİ OĞLU İLE BİRLİKTE KİŞİSEL SERGİ AÇTI

Pamukkale Üniversitesi Denizli Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşegül KOYUNCU OKCA’dan anlamlı bir kişisel sergi daha. 1980 tarihinde içinde doğu.....
FATMA YAZICI ÖZEL HABER
Pamukkale Üniversitesi Denizli Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşegül KOYUNCU OKCA’dan anlamlı bir kişisel sergi daha. 1980 tarihinde içinde doğup 15 yaşına kadar büyümüş olduğu Çivril-Merkezde yer alan Mavi Konak’da “Başlangıç” ismini verdiği kişisel dokuma sergisi açtı. Başta Denizli olmak üzere adını sık sık ülke çapındaki anlamlı sosyal sorumluluk projelerinden duyduğumuz Doç. Dr. Ayşegül KOYUNCU OKCA, sergi açılışının 23 Nisan tarihine denk gelmesinden dolayı oğlu Mehmet Ege OKCA’nın eserlerine de yer vererek annesinin izinden yeni bir sanatçı mı yetişiyor sorusunu akıllara getirdi.
Açılışını Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural’ın yaptığı sergide 10 adet dokuma eser yer aldı. Türk kültürünün önemli yapı taşlarından birisi olarak bilinen ve sözsüz iletişim araçlarından kabul edilen kilimler sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Geleneksel dokumalarda yer alan motiflerin farklı şekillerde adeta renk cümbüşü halinde günümüz estetik anlayışı kapsamında sanat eserine dönüştürülüp sunulması, sergiye katılanları büyüledi.
KENTİN SİMGESİ “MAVİ KONAK’TA ANNE HAYATA OĞLU SANATA BAŞLADI
3 yaşındaki Oğlu Mehmet Ege Okca’nın "Başlangıç" adını verdiği ilk sergisinde ise 22 tane resim eseri yer aldı. Anne-oğulun aynı isimli sergisi ile annesinin hayata başladığı konakta oğlu da sanat hayatına adım atmış oldu.
Sergilerin açılışı esnasında ayrıca Doç. Dr. Ayşegül Koyuncu Okca’nın yürütücülüğünde gerçekleştirilen, Pamukkale Üniversitesi ve Çivril Belediyesi’nin paydaşı olduğu proje kapsamında Gürpınar Mahallesi ve Özdemirci Mahallesinde üretilen geleneksel dokumalar da Mavi Konağın bahçesinde görücüye çıktı.
DOÇ. DR. AYŞEGÜL KOYUNCU OKCA KİMDİR?
1980 tarihinde Denizli-Çivril’de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Çivril’de tamamladı. 2001 yılında Selçuk Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi El Sanatları Eğitimi Bölümünden derece ile mezun oldu. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Geleneksel Türk El Sanatları Ana sanat Dalı’nda 2005 yılında yüksek lisansını, 2011 yılında sanatta yeterlik eğitimini tamamladı. Pamukkale Üniversitesi Denizli Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölümünde 2007 yılında Öğretim Görevlisi olarak başladığı akademisyenlik görevine 2012-2018 tarihleri arasında Yardımcı Doçent olarak sürdürüp, 2018 yılından itibaren de Doçent olarak devam etmektedir. Akademik çalışmalarında özelikle kültür, Yörük kültürü, geleneksel dokumalar, kaybolmaya yüz tutmuş geleneksel meslekler ve kültürel mirasın korunup yaşatılması konularını irdelemektedir. Sanatsal çalışmalarında toplumsal sorunlara dikkat çekmeye çalışan sanatçı, toplumu bilinçlendirmeyi kendisine amaç olarak seçmiştir. Ulusal ve uluslararası kişisel sergileri, katıldığı ulusal ve uluslararası karma sergileri, yurt içinde ve yurt dışında yayınlanmış makaleleri, ulusal ve uluslararası sempozyumlarda-kongrelerde sunulmuş çok sayıda bildirisi bulunmaktadır. Ayrıca tasarım merkezlerinde araştırmacı ve danışmanlık görevlerini yürütmektedir.
KİŞİSEL SERGİLER
Öze Doğru (04-10 Ocak 2023 Denizli)
CamdaKilim (27 Eylül 11 Ekim 2019 Aydın)
Kanserle Savaş Hayatla Barış (01-07 Nisan 2016 Denizli)
Eli Belinde-3 (02-06- Mayıs 2015 Sarajevo/Bosnia and Herzegovina)
Eli Belinde-2 (24-31 Ekim 2014 Denizli)
Eli Belinde (02-16 Haziran 2014 Denmark/Copenhagen)
Renkler ve Umutlar (01-04 Nisan 2014 Denizli)
Eksik Etek (08-15 Mart 2014 Denizli)
SEKSek (9-11 Aralık 2013 Uşak)
Mas-Tek-To-Mi (14-17 Kasım 2013 Antalya)
0 Yorum